Ophef over Amerikaans wapen met bijbeltekst

04/09/15 om 09:11 - Bijgewerkt om 09:26

Een Amerikaanse wapenfabrikant krijgt heel wat kritiek nadat hij een wapen ontwikkelde met bijbeltekst 'om te voorkomen dat het gebruikt wordt door moslimterroristen.'

Ophef over Amerikaans wapen met bijbeltekst

© Reuters

In de Amerikaanse staat Florida krijgt een wapenfabrikant heel wat kritiek nadat hij een machinegeweer op de markt heeft gebracht dat voorzien is van een bijbeltekst. Dat schrijft The Huffington Post. 'Het christelijk design van De Kruisvaarder (de naam van het wapen) moet voorkomen dat het wapen gebruikt wordt door moslimterroristen', duidt fabrikant Spike's Tactical zijn omstreden product.

Op het handvat van het geweer siert een kruis van de Tempeliers en aan de andere zijde zijn verzen van psalm 144 gegraveerd. 'Geprezen zij de Heer, mijn rots, die mijn handen oefent voor de strijd, die mijn vingers schoolt voor het gevecht'. Volgens Ben Thomas, de bedenker van het wapen, 'zal een vrome moslim dit geweer met geen vinger durven aanraken.'

CAIR, de organisatie die zich inzet voor de belangen van de moslims in de VS, reageert misnoegd. 'Ah dit wapen is gemaakt voor christelijke terroristen', klinkt het cynisch. De directeur van de organisatie wijst erop dat bij alle schietpartijen die het afgelopen jaar plaatsvonden in de VS slechts één keer een moslim betrokken was.

Ku Klux Klan

Eerder dit jaar ontstond commotie toen een wapenhandelaar in Florida zijn zaak uitriep tot 'moslimvrije zone'. De man was bang 'dat zijn wapens in verkeerde handen zouden vallen.' Ook leden van de Ku Klux Klan, zijn niet welkom in zijn winkel.

Ook toen werd als tegenargument aangehaald dat moslims zelden verantwoordelijk zijn voor schietincidenten in de VS. 'Puur racisme', klonk het. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners