Oorzaak gigantische brand chemisch bedrijf onduidelijk

06/01/11 om 12:01 - Bijgewerkt om 12:01

De brand in het Nederlandse Moerdijk brak woensdagnamiddag uit en werd donderdagmorgen onder controle verklaard.

De oorzaak van de gigantische brand die woensdag heeft gewoed in het Nederlandse Moerdijk is nog onduidelijk. Dat heeft de burgemeester van Breda donderdagochtend gezegd op een persconferentie.

Bij het chemisch bedrijf Chemo-Pack, dat chemische producten bewerkt en verpakt en gelegen is op een industrieterrein in Moerdijk (Noord-Brabant), heeft woensdag een zeer grote brand gewoed. Er was sprake van vlammen die tot 40 meter hoog reikten.

Op een bepaald moment moest de A16-autosnelweg in beide richtingen worden afgesloten. Het internationaal treinverkeer tussen België en Nederland werd voorlopig omgeleid via Den Bosch en Utrecht omdat de sporen op een traject in de buurt van Dordrecht waren afgesloten?

Pas na middernacht was de brand onder controle, maar het nablussen zou donderdag naar verwachting nog een hele tijd duren. Op het terrein ligt in een loods nog 100 ton aan chemische stoffen, maar de brandweer ging er donderdag van uit dat die geen vuur zou vatten.

Donderdag kwam er als gevolg van de brand nog steeds rook vrij, maar de metingen brachten geen gevaarlijke concentraties giftige stoffen aan het licht. Over de oorzaak van de vuurzee tastte burgemeester Van de Velde van Breda donderdagochtend nog in het duister.

Lees meer over:

Onze partners