Ook Times Square doelwit van Bostonbommenleggers

25/04/13 om 21:36 - Bijgewerkt om 21:36

De broertjes Tsarnajev, verantwoordelijk voor de bomaanslagen in Boston, viseerden ook Times Square in New York.

Ook Times Square doelwit van Bostonbommenleggers

© AFP

De twee hoofdverdachten van de aanslagen tijdens de marathon van Boston waren van plan om na die aanslagen naar New York te rijden en bommen tot ontploffing te brengen op Times Square. Dat heeft de burgemeester van New York, Michael Bloomberg, gezegd op een gezamenlijke persconferentie met politiecommissaris Ray Kelly.

Volgens Bloomberg en Kelly hebben de FBI en de politie van Boston die informatie verkregen van de overlevende verdachte Dzjochar Tsarnajev. Diens broer en het veronderstelde brein van de aanslagen Tamerlan overleefde de klopjacht op hen niet.

Dat de aanslagen op Times Square niet plaatsvonden, heeft volgens Bloomberg een zeer prozaïsche reden: de broers verplaatsten zich in een gestolen wagen, wilden na Boston onmiddellijk naar de Big Apple rijden, maar realiseerden zich plots dat zij te weinig benzine in de tank hadden voor het traject.

In New York wilden zij, net als in Boston, een snelkookpanbom doen exploderen en vijf andere IED's (zelfgeknutselde bommen) die na de aanslagen van Boston waren overgebleven. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners