Ook Portugal houdt algemene staking

19/10/11 om 15:46 - Bijgewerkt om 15:46

De twee belangrijkste vakbonden in Portugal organiseren op donderdag 24 november een algemene staking uit protest tegen de bezuinigingen van de regering.

Ook Portugal houdt algemene staking

© Epa

Na overleg tussen de leiders van de twee belangrijkste vakcentrales, Manuel Carvalho da Silva van de CGTP en Joao Proença van de UGT, werd beslist op te roepen tot een algemene staking op 24 november, net één jaar na de vorige algemene staking.

Strikte begroting
De actie valt enkele dagen voor het parlement over de begroting 2012 stemt. De Portugese regering presenteerde maandag een bijzonder strikte begroting 2012, met onder meer een tijdelijke afschaffing van de eindejaarspremies voor ambtenaren en gepensioneerden met een inkomen boven 1.000 euro. In de private sector zal de arbeidsduur verhogen.

Ook Griekenland ligt plat
In Griekenland is woensdag en donderdag eveneens een 2 dagen lange algemene staking aan de gang. Deze staking is net als in Portugal gericht tegen de zware besparingsmaatregelen van de regering. Donderdag bespreekt het parlement een nieuw rondje besparingsmaatregelen, waaronder belastingverhogingen. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners