Ook partijvoorzitters rond onderhandelingstafel voor Vlaamse regering

15/07/14 om 17:24 - Bijgewerkt om 17:26

De partijvoorzitters Bart De Wever (N-VA) en Wouter Beke (CD&V) namen opnieuw plaats rond de onderhandelingstafel voor een Vlaamse regering. 'Alles gaat prima', benadrukt Beke.

Ook partijvoorzitters rond onderhandelingstafel voor Vlaamse regering

Wouter Beke © .

In hun zoektocht naar een Vlaams regeerakkoord praten N-VA en CD&V onder meer over de begroting. De partijvoorzitters Bart De Wever (N-VA) en Wouter Beke (CD&V) hadden om 14.30 uur een afzonderlijke vergadering met de coformateurs Geert Bourgeois (N-VA) en Kris Peeters (CD&V). Rond kwart voor vijf hervatten de voltallige delegaties hun werkzaamheden.

De hoop die De Wever afgelopen week uitsprak om begin deze week te kunnen landen, zorgde de voorbije dagen voor wat ruis op de lijn. CD&V was niet opgezet met die deadline en stelde dat er nog heel wat uitgeklaard moet worden. Maar of dat betekent dat er wat zand in de Vlaamse formatiemotor is geraakt, is niet duidelijk.

"Alles gaat prima", zei CD&V-voorzitter Wouter Beke voor zijn aankomst aan het kabinet-Muyters. Dat de voorzitters de onderhandelingen bijwonen, moet niet leiden tot al te grote conclusies, liet Beke verstaan. "Ik was er ook gisteren en in het weekend".

Woonbonus en kinderbijslag

N-VA en CD&V moeten nog uitmaken hoe snel de Vlaamse regering terug kan aanknopen met een begroting in evenwicht. Ook andere dossiers zoals de woonbonus en de kinderbijslag moeten nog in de plooi worden gelegd.

Volgens de krant Het Laatste Nieuws zou aan de kinderbijslag nog tot 2017 niets wijzigen. Maar voorlopig wil of kunnen de onderhandelende partijen dat niet bevestigen. De onderhandelingen dinsdag startten met een "voorvergadering" tussen de partijvoorzitters De Wever en Beke en de coformateurs Bourgeois en Peeters. Of daarbij ook over de federale formatie is gesproken is niet duidelijk. (Belga/AVE)

Onze partners