Ook Jeb Bush gebruikte privémail als gouverneur van Florida

15/03/15 om 12:12 - Bijgewerkt om 12:12

Jeb Bush, mogelijk presidentskandidaat voor de Republikeinen, komt nu ook, net als Hillary Clinton, onder vuur te liggen voor het gebruik van een privémailadres als van gouverneur van Florida. De Washington Post schrijft dat hij veiligheidskwesties besprak via een e-mailadres dat niet van de overheid was.

Ook Jeb Bush gebruikte privémail als gouverneur van Florida

© Reuters

Medewerkers van Bush zeggen in de Washington Post dat die mails echter geen geheime of gevoelige informatie bevatten. Deze 'paar onschadelijke mails' maken voor Bush' woordvoerder Tim Miller alleen maar duidelijk 'hoe groot het verschil is tussen hem en Clinton als het aankomt op transparantie'.

Veiligheidsexperts waarschuwen er echter voor dat zulke privéadressen makkelijker te hacken zijn. Toen bekend werd dat Clinton als minister van Buitenlandse Zaken ook een privéadres gebruikte, kwam dat haar op harde kritiek te staan, onder meer van... Jeb Bush.

Net als Hillary Clinton geldt de zoon en jongere broer van oud-presidenten George H.W. Bush en George W. Bush als een mogelijke kandidaat voor zijn partij bij de presidentsverkiezingen van 2016. Hij heeft zijn kandidatuur echter nog niet bevestigd. Bush was van 1999 tot en met 2007 gouverneur van Florida.

(Belga/MI)

Lees meer over:

Onze partners