Ook Huntsman stopt campagne voor race naar Witte Huis

16/01/12 om 06:56 - Bijgewerkt om 06:56

Na Michele Bachmann gooit ook Jon Huntsman de handdoek in de ring. Hij zal zijn steun verlenen aan Mitt Romney.

Ook Huntsman stopt campagne voor race naar Witte Huis

© Reuters

De voormalige gouverneur van Utah, Jon Huntsman, trekt zich terug als kandidaat om het voor de Republikeinen op te nemen tegen Barack Obama bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 6 november. De 51-jarige Huntsman zal zijn steun uitspreken voor de huidige favoriet bij de Republikeinen, Mitt Romney. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

"De (voormalige) gouverneur en zijn gezin hebben, op dit ogenblik in de strijd, beslist dat het tijd is voor de Republikeinen om zich rond een kandidaat te scharen die Barack Obama kan verslaan en die voor een ommekeer kan zorgen voor de economie. Die kandidaat is Mitt Romney", zei Matt David, de campagneleider van Huntsman aan journalisten.

Romney in poleposition

Huntsman zou zijn beslissing later officieel maken. Huntsman, ook voormalig ambassadeur van de VS in China, eindigde vorige week derde in de voorverkiezing in New Hampshire, die gewonnen werd door Romney. Deze laatste staat ook in poleposition voor de volgende voorverkiezingen, in South Carolina en Florida, op 21 en 31 januari. (Belga/INM)

Onze partners