Ook Cameron op verrassingsbezoek in Afghanistan

07/12/10 om 11:34 - Bijgewerkt om 11:34

Tijdens zijn bezoek heeft de Britse premier de deur opengezet voor een terugtrekking van de Britse troepen vanaf 2011.

Ook Cameron op verrassingsbezoek in Afghanistan

© EPA

Tijdens een verrassingsbezoek aan Afghanistan heeft de Britse premier David Cameron de deur opengezet voor een terugtrekking van de Britse troepen vanaf 2011.

Cameron zei dat "er reden is om voorzichtig optimistisch te zijn" over het terugtrekken van de troepen vanaf volgend jaar.

In Afghanistan zijn circa 10.000 Britse soldaten gelegerd. Cameron verbond er zich er eerder al toe om de troepen tegen 2015 terug te halen. De NAVO wil haar troepen in 2014 uit het Centraal-Aziatische land terugtrekken.

Traditie

Cameron vertrok maandagavond vanuit Londen naar Afghanistan. Om veiligheidsredenen deelde de regering niet mee wanneer hij terugkeert. Het is intussen een traditie dat de Britse premier voor Kerstmis de troepen in Afghanistan bezoekt.

Dinsdag bracht Cameron samen met generaal David Richards een bezoek aan de Britse bases. Die laatste had het over de "gigantische" vooruitgang die op het terrein gemaakt werd, en meende dat de Britse missie ter plaatse succesvol zal zijn.

Op het programma van Cameron staat ook een onderhoud met de Afghaanse president Hamid Karzai.

Vorige week bracht ook de Amerikaanse president Barack Obama een onaangekondigd bezoek aan de Amerikaanse troepen in Afghanistan.

Lees meer over:

Onze partners