Ook 2e Belgische slachtoffer gecrasht vliegtuig Congo bekend

04/04/11 om 15:54 - Bijgewerkt om 15:54

Het 2e Belgische slachtoffer is Jeroen Bervoets, de zoon van oud-politiek secretaris van Agalev, Wilfried Bervoets.

Ook 2e Belgische slachtoffer gecrasht vliegtuig Congo bekend

© Reuters

Van de 33 inzittenden van het vliegtuig van de Verenigde Naties (VN) dat maandag crashte in Congo, kwamen er 32 om het leven.

Aan boord van het toestel waren ook 2 Belgen: Kristina Bonnez, hoofdcommissaris bij de Algemene Inspectie van de federale politie en Jeroen Bervoets, zoon van oud-politiek secretaris van Agalev Wilfried Bervoets.

De VN bevestigden maandagavond al dat slechts één persoon de crash op de luchthaven N'Djili in de Congolese hoofdstad overleefde. Zijn of haar nationaliteit is nog niet bekendgemaakt.

Onder de 33 inzittenden waren 29 passagiers en 4 crewleden. Op de passagierslijst stonden 20 VN-medewerkers. Beide piloten zijn dood.

Regen
Het ongeval deed zich voor iets na 14 uur lokale tijd. De piloot probeerde te landen tijdens een zware regenbui. Het toestel, een Bombardier CRJ-200 dat van Goma via Kisangani naar Kinshasa vloog, brak in stukken en vatte vuur.

Het gaat om het eerste ongeval waarbij een toestel van de VN betrokken is sinds het begin van de VN-missie in Congo (MONUC) in 1999. (Belga/SF/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners