Ontvoerde Italiaan opgehangen in Gaza

15/04/11 om 09:36 - Bijgewerkt om 09:36

Een Italiaanse pro-Palestijnse activist die donderdag in Gaza werd ontvoerd door een salafistische radicale groepering, is enkele uren later vermoord teruggevonden.

Ontvoerde Italiaan opgehangen in Gaza

Een Italiaanse pro-Palestijnse activist die donderdag in Gaza werd ontvoerd door een salafistische radicale groepering, is enkele uren later vermoord teruggevonden. Dat hebben de veiligheidsdiensten van Hamas, dat de Gazastrook bestuurt, bekendgemaakt. Vittorio Arrigoni (36) werd opgehangen teruggevonden in een huis in Gaza-stad. Twee van zijn vermoedelijke ontvoerders zijn opgepakt.

De man was journalist, schrijver en militant van de pro-Palestijnse ngo International Solidarity Mouvement (ISM). Hij leefde sinds drie jaar in Gaza-stad.

Filmpje

Donderdag maakte de salafistische groepering Salafi Jihadi, die in conflict ligt met Hamas, via een filmpje op YouTube bekend de man te hebben ontvoerd. Op de beelden was een bebaarde, geblinddoekte man te zien, die klaarblijkelijk geslagen werd. De ontvoerders grepen de man bij het haar en dwongen hem zo in de camera te kijken. Het filmpje is intussen verwijderd van YouTube.

Salafi Jihadi eiste de vrijlating van haar leden die in de gevangenis zitten en gaf de Hamasregering daarvoor 30 uur de tijd. Zo niet, zouden ze de ontvoerde man ombrengen. Het is niet duidelijk waarom Arrigoni toch werd vermoord voor de deadline. Volgens Hamas is hij meteen na de ontvoering gedood.

Het Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken heeft laten weten "diep verafschuwd te zijn door de barbaarse moord". (KVDA)

Onze partners