Ontruiming van vluchtelingenkamp Idomeni in Griekenland begonnen

24/05/16 om 07:31 - Bijgewerkt om 07:31

Minstens 200 politieagenten, agenten in burger en 20 politievoertuigen zijn dinsdagochtend ingezet voor het ontruimen van het geïmproviseerde vluchtelingenkamp in Idomeni, op de grens met Macedonië.

Ontruiming van vluchtelingenkamp Idomeni in Griekenland begonnen

© REUTERS

De politie, bijgestaan door een helikopter die over het kamp vliegt, spoort de vluchtelingen aan om op een bus te stappen die hen naar naburige opvangcentra moet brengen. Giorgos Kurytsis, de woordvoerder van het nationale vluchtelingencrisiscomité, zei maandag dat de actie enkele dagen zal duren.

Griekenland bouwde het kamp in Idomeni op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis in 2015. Het kamp was geschikt voor een kort verblijf van maximaal 2.000 personen, terwijl ze wachtten om de grens over te steken en hun reis naar het noorden voort te zetten. Maar nadat de Balkanlanden de vluchtelingenstroom waren beginnen in te perken, groeide de menigte aan tot ongeveer 12.000 mensen in maart, toen de grens volledig werd gesloten. De migranten in Idomeni weigerden te vertrekken, in de hoop verder te mogen reizen. (Belga/NSK)

Onze partners