'Onmogelijk' nog overlevenden op Chinees cruiseschip

05/06/15 om 06:48 - Bijgewerkt om 06:48

Na het zinken van het cruiseschip Eastern Star op de Yangtse-rivier in China, zijn 97 lichamen geborgen en 14 opvarenden gered. Verwacht wordt dat er meer dan 440 doden vielen, de grootste scheepsramp in China in 70 jaar.

'Onmogelijk' nog overlevenden op Chinees cruiseschip

© Reuters

Het cruiseschip Eastern Star, dat op de Yangtse-rivier kapseisde, wordt met twee kranen rechtgetrokken. Nu kan aan de berging van de lichamen begonnen worden. Van de 456 opvarenden konden er slechts 14 worden gered. Er zijn de voorbije dagen 97 lichamen geborgen.

Geen overlevenden

Pas als het schip uit het water is getild, kan op zoek gegaan worden naar de vermisten. Er wordt van uitgegaan geen overlevenden meer aan te treffen. Een net rond het scheepswrak moet vermijden dat de lijken worden meegesleurd door de sterke stroming.

Het is de zwaarste scheepsramp in China in 70 jaar. De meeste slachtoffers waren bejaarden die een cruise op de Yangtse maakten.

Tornado

Over de oorzaak van de ramp bestaat nog onduidelijkheid. "Er blijven vele vragen onbeantwoord", zegt de staatstelevisie. De kapitein, die wel overleefde, heeft het over een tornado die het 76 meter lange schip op minder dan twee minuten deed zinken. Er was geen tijd meer om alarm te slaan of reddingsvesten uit te delen. Op het moment van de ramp waren de weersomstandigheden erg slecht. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners