Onlusten in Caïro na aanslag op koptische kerk

03/01/11 om 14:06 - Bijgewerkt om 14:06

De koptische christenen in Egypte zijn woedend na de dodelijke aanslag en eisen meer bescherming van de overheid.

Onlusten in Caïro na aanslag op koptische kerk

© Reuters

In de Egyptische hoofdstad Caïro zijn koptische christenen zondag voor de tweede dag op rij zwaar slaags geraakt met de politie. Volgens de ordediensten raakten daarbij 45 politieagenten gewond, meldt AFP.De koptische christenen in Egypte zijn woedend na de dodelijke aanslag tegen een koptische kerk tijdens de nacht van oud op nieuw. Ze eisen meer bescherming van de overheid.

Aanslag

De confrontaties gebeurden in de marge van een bijeenkomst van enkele honderden mensen in de Sint-Marcuskathedraal, de zetel van de koptisch-orthodoxe patriarch Shenouda III.

De manifestanten keerden zich tegen officiële vertegenwoordigers die hun rouw kwamen betuigen. De aanslag van zaterdag, die nog niet is opgeëist, kostte aan 21 mensen het leven.

De manifestanten gooiden ook stenen naar Osmane Mohamed Osmane, de minister voor Economische Ontwikkeling, nadat hij Shenouda III had ontmoet.

Eerder zondag hadden enkele tientallen betogers geprobeerd de groot-imam van Al-Azhar, Ahmad al-Tayeb, te omsingelen. Al-Tayeb is een van de belangrijkste religieuze moslimvertegenwoordigers van Egypte. Er werd op zijn voertuig geslagen na een bezoek aan Shenouda III.

Lees meer over:

Onze partners