Onderzoek naar gehackte e-mails familie Bush

08/02/13 om 21:39 - Bijgewerkt om 21:39

Persoonlijke foto's van de familie Bush zijn reeds gelekt. Onder meer foto's van een zelfportret van George Bush. Onder de douche.

Onderzoek naar gehackte e-mails familie Bush

© Reuters

In de Verenigde Staten is een gerechtelijk onderzoek gestart nadat aan het licht kwam dat internetpiraten e-mails van de familie Bush hadden bemachtigd. Dat heeft een woordvoerder van de familie gemeld.

De gespecialiseerde website The Smoking Gun had eerder al bericht dat hackers toegang hadden tot meerdere mailboxen van de familie Bush en dat die piraten persoonlijke foto's en orrespondenties online hadden gezet, inclusief van de twee oud-presidenten.

De hackers hadden toegang tot foto's van George W. Bush "junior" die hij naar zijn zus had gestuurd. Op de foto's toonde Bush schilderijen waaraan hij toen aan het werken was. Een van die schilderijen was een zelfportret onder de douche, een ander een zelfportret waar de president met zijn voeten in bad zat. Een andere foto toont vader Bush in het ziekenhuis, waar hij recent meerdere weken verbleef als gevolg van bronchitis.

Onder het ontvreemde materiaal bevinden zich ook vertrouwelijke adressenlijsten, telefoonnummers en berichten tussen de familieleden.

Volgens The Smoking Gun, zijn in totaal zes mailboxen gehackt. Daaronder die van Dorothy Bush Koch en die van Jim Nantz, sportverslaggever bij CBS en vriend aan huis bij de familie Bush. (Belga/SD)


Lees meer over:

Onze partners