Onderwater drone gaat zoeken naar verdwenen vliegtuig

14/04/14 om 08:57 - Bijgewerkt om 08:57

Speurders zetten een onderwater drone in om op de bodem van de Indische Oceaan te zoeken naar het verdwenen vliegtuig van Malaysia Airlines.

Onderwater drone gaat zoeken naar verdwenen vliegtuig

Bluefin 21 © REUTERS

Voor het eerst wordt een robot ingezet in de zoektocht naar de verdwenen Boeing 777 van Malaysia Airlines. Het gaat om een onderwater drone of een onbemande duikboot die op de bodem van de Indische Oceaan gaat zoeken naar resten van het vliegtuig.

De speurders zetten een Bluefin 21 drone in om onder water te zoeken naar de Boeing 777. Er is geen signaal opgevangen van de zwarte doos van het vliegtuig. De batterij van de zwarte doos is zo goed als zeker plat.

'We zetten de Bluefin 21 zo snel mogelijk in,' zei Angus Houston, de leider van het onderzoeksteam in Perth, Australië. Het toestel zal vooral de bodem van de oceaan onderzoeken.

Vlucht MH370 van Malaysia Airlines verdween op 8 maart van de radar met 239 inzittenden. Sindsdien is er van het toestel geen spoor. Op basis van satellietgegevens denken de onderzoekers dat het toestel is neergestort in de Indische Oceaan op een bijzonder afgelegen plek op zo'n 3.000 kilometer van Perth. (EE)

Onze partners