Onderschepte boodschap al-Qaeda leidde tot sluiting ambassades

04/08/13 om 22:26 - Bijgewerkt om 22:26

Dat de VS 22 van zijn ambassades en consulaten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika heeft gesloten, komt volgens CNN omdat men een boodschap van al-Qaeda onderschepte.

Onderschepte boodschap al-Qaeda leidde tot sluiting ambassades

© Belga

Een onderschepte boodschap van al-Qaeda heeft tot de beslissing geleid om 22 Amerikaanse ambassades en consulaten te sluiten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Dat meldt CNN.

CNN voegde eraan toe te zijn ingegaan op een verzoek van een ambtenaar van de Amerikaanse regering om, vanwege de gevoeligheid van de informatie, geen verdere details vrij te geven. Meerdere ambtenaren zeiden al weken toenemende bedreigingen vanuit Jemen te hebben waargenomen.

Die bedreigingen, samen met het nakende einde van de islamitische vastenperiode ramadan en bezorgdheid omtrent meerdere massale ontsnappingen uit gevangenissen in het gebied, hebben tot de Amerikaanse beslissing zonder voorgaande geleid. Mogelijk komt er een verlenging aan de sluiting, aldus CNN.

Het Witte Huis en nationale veiligheidsambtenaren hebben overleg gepleegd over de dreiging.

Interpol heeft gewaarschuwd dat al-Qaeda te maken heeft met de massale ontsnappingen waardoor honderden terroristen en criminelen op vrije voeten raakten. (Belga/MI)

Onze partners