Ohio: 8 mensen 'executiestijl' doodgeschoten

23/04/16 om 00:25 - Bijgewerkt om 00:25

In Pike County, in de Amerikaanse staat Ohio, zijn acht mensen 'executiestijl' doodgeschoten. De politie is nog op zoek naar de schutter of schutters, aldus sheriff Charles Reader.

Ohio: 8 mensen 'executiestijl' doodgeschoten

Beeld van een van de huizen in een uitzending van plaatselijke zender WCMH © /

Sheriff Charles Reader sluit niet uit dat meerdere daders op de vlucht zijn. De situatie is extreem gevaarlijk, zegt hij.

Acht mensen werden aangetroffen in vier woningen. De slachtoffers zijn zeven volwassenen en een 16-jarige jongen, die tot één familie behoren, aldus de sheriff. Alle acht werden in het hoofd werden geschoten, in ware "executiestijl", aldus procureur-generaal Mike DeWine.

4 dagen oude baby

In totaal drie kinderen overleefden de schietpartijen op de vier locaties, aldus de sheriff. Een kind van vier dagen werd aangetroffen in bed naast zijn dode moeder. Volgens de speurders is het mogelijk dat er meerdere daders zijn, omdat de huizen in een straal van meer dan 2 kilometer van elkaar liggen.

De dader of daders, die nog niet werden gevat, worden als "gewapend en gevaarlijk" beschouwd. De politie heeft de straten rond de woningen afgesloten, en aan de inwoners wordt gevraagd om hun huizen niet te verlaten. Over het motief van de schietpartij tasten de speurders momenteel nog in het duister. Gouverneur van Ohio John Kasich, tevens Republikeins presidentskandidaat, noemt de schietpartij een "onbegrijpelijke tragedie".

(Belga/RR)

Onze partners