Oekraïne: Poetin bezoekt de Krim, 20 doden in Mariupol

09/05/14 om 22:26 - Bijgewerkt om 22:26

Bij gevechten tussen leden van de Oekraïense veiligheidsdiensten en pro-Russische separatisten in de stad Mariupol zijn vrijdag zeker twintig mensen om het leven gekomen.

Oekraïne: Poetin bezoekt de Krim, 20 doden in Mariupol

Geweld in Mariupol (Oost-Oekraïne) heeft minstens twintig doden gemaakt. © REUTERS

Het geweld tussen de twee groepen brak uit toen agenten het politiebureau in de stad wilden innemen en onder vuur kwamen te liggen van de separatisten. De laatste groep had een gebouw bezet van het ministerie van Binnenlandse Zaken, meldt het persbureau Interfax.

Oekraïense veiligheidsdiensten proberen de bezette gebouwen in Mariupol en andere steden in het oosten en zuiden van het land te heroveren.

Poetin in de Krim

Intussen bezoekt de Russische president Vladimir Poetin de Krim. Het is voor het eerst sinds de annexatie van de Krim dat Poetin het schiereiland bezoekt. Hij kwam aan in Sebastopol waar de Russische Zwarte Zeevloot zijn hoofdkwartier heeft.

Poetin woont in de Krim festiviteiten bij ter ere van de Dag van de Overwinning. Op deze dag viert Rusland de overwinning op nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Eerder vandaag was er een grote militaire parade op het Rode Plein in Moskou. (Belga/TV)

Onze partners