Oekraïne ontkent mishandeling Timosjenko

04/05/12 om 17:43 - Bijgewerkt om 17:42

Het Oekraïnse gerecht ontkent dat voormalig regeringsleider Joelia Timosjenko zou geslagen zijn en mishandeld zou worden in de gevangenis van Charkiv.

Oekraïne ontkent mishandeling Timosjenko

© Reuters

Het Oekraïense gerecht heeft de beschuldigingen van de voormalige regeringsleider Joelia Timosjenko afgewezen, dat in de gevangenis van Charkiv geweld tegen haar gebruikt zou zijn. Wetsdokters kwamen tot het besluit, dat de bloeduitstortingen op het lichaam van Timosjenko niet aan het gedwongen transport naar een ziekenhuis op 20 april te wijten zijn. Dat heeft procureur-generaal Viktor Psjonka in Kiev gezegd.

Volgens Psjonka is het mogelijk dat de 51-jarige vrouw de verwondingen zichzelf heeft toegebracht. "Volgens de inschatting van de artsen kunnen dergelijke verwondingen enkel door stompe voorwerpen ontstaan en niet door een vuistslag, zoals mevrouw Timosjenko beweerde", luidde het.

Hongerstaking

De politica had vanuit haar cel foto's van de bloeduitstortingen openbaar laten maken. Ze stelde dat de autoriteiten verantwoordelijk waren voor haar verwondingen. Naar eigen zeggen is ze al veertien dagen in hongerstaking, als protest tegen haar behandeling. (Belga/INM)

Onze partners