Oekraïens journalist bepleit genocide op separatisten: 'Russischtaligen gewoon uitroeien'

04/08/14 om 16:49 - Bijgewerkt om 16:49

Een Oekraïense journalist wil het probleem van het separatisme van de Russischtaligen in het oosten oplossen met genocide. 'Het belangrijkste wat moet gedaan worden, is gewoonweg een deel van die bevolking te doden.'

Oekraïens journalist bepleit genocide op separatisten: 'Russischtaligen gewoon uitroeien'

Oekraïnse vrijwilligers van Donbass, een pro-Russische militie. © BELGAIMAGE

Het probleem van het separatisme van de Russischtaligen in het oosten van Oekraïne valt makkelijk op te lossen: roei ze allen uit. Dat voorstel heeft journalist Bogdan Boetkevitsj van het weekblad Ukrainskij Nedelja gedaan op de Oekraïense zender hromadske.tv. De 'overbodige burgers' aldaar moeten 'geëlimineerd' worden, aldus Boetkevitsj.

'De regio van de Donbass telt ongeveer vier miljoen inwoners', zei Boetkevitsj. 'Dat zijn er ongeveer anderhalf miljoen teveel (uit economisch oogpunt)'. 'Ik heb geen oplossing voor het probleem van de Donbass, maar het belangrijkste wat moet gedaan worden, is gewoonweg een deel van die bevolking te doden', luidde het voorts.

'We moeten het probleem aldaar niet proberen te verstaan, we moeten gewoon voorrang geven aan onze nationale belangen', zei Boetkevitsj.

De zender hromadske.tv werd eind vorig jaar boven de doopvont gehouden en wordt financieel gesteund door de schatrijke 'filantroop' George Soros, de VS en Nederland. Bedoeling was 'objectieve' verslaggeving te maken over het toenmalige Euromaidanprotest.

Israëlische blogger: 'Wanneer genocide toegelaten is'

Ook in Israël, dat momenteel een bloedige oorlog voert met Hamas uit de Gazastrook, werd genocide geopperd als 'oplossing'. Een blogger van de website Times of Israel schreef een stuk onder de titel 'Wanneer genocide toegelaten is'. Hij zorgde daarmee voor internationale controverse. (belga)

Lees meer over:

Onze partners