Occupy-beweging wereldwijd in actie op 1 mei

01/05/12 om 09:20 - Bijgewerkt om 09:20

De Occupy-beweging, die in de herfst kampeeracties hielden in Amerikaanse steden om de sociale ongelijkheid aan te klagen, kondigen voor 1 mei wereldwijd betogingen aan. Ook in Brussel is er een manifestatie gepland.

Occupy-beweging wereldwijd in actie op 1 mei

© Belga

Op haar website occupywallst.org roept de beweging de Amerikanen op om op 1 mei te staken. Het Feest van de Arbeid wordt in de VS niet gevierd. Occupy roept op tot een dag "zonder de 99 procent", verwijzend naar de slogan waar de 1 procent rijksten staan tegenover de rest van de bevolking. Er zijn tientallen betogingen aangekondigd in de VS.

In New York zijn er stakingsposten gepland voor banken, media en openbare gebouwen. In de late namiddag plaatselijke tijd vertrekt er een mars vanuit hartje Manhattan. De Occupy-website spreekt ook van betogingen in Canada, Zuid-Korea, Spanje, Nederland en België. De betoging in Brussel vertrekt om 13 uur en gaat van het Noordstation naar het Rouppeplein. Ook op 12 mei willen de Occupy-beweging en de Indignados in Brussel betogen. (Belga/RDM)

Lees meer over:

Onze partners