Obama wil opwarming klimaat bestrijden met 1 miljard dollar

15/02/14 om 09:15 - Bijgewerkt om 09:25

Barack Obama heeft aan het Amerikaanse Congres gevraagd om 1 miljard dollar (730 miljoen euro) vrij te maken om de effecten van de klimaatopwarming in de Verenigde Staten tegen te gaan.

Obama wil opwarming klimaat bestrijden met 1 miljard dollar

Barack Obama © REUTERS

Obama gaat in maart aan het Congres vragen om een aanzienlijk bedrag opzij te zetten voor nieuwe investeringen. "Ik wil investeren in nieuwe technologieën die de mensen moet helpen om zich voor te bereiden op de klimaatopwarming", aldus de Amerikaanse president vrijdag in een toespraak in Californië.

Obama was in Californië om landbouwers te ontmoeten die getroffen worden door extreme droogte die de westelijke staat al maanden treft.

De democratische president heeft echter geen garantie dat het geld - om de klimaatopwarming te bestrijden - ook effectief vrijgemaakt wordt. De president hangt voor zijn belofte namelijk af van de Republikeinen, die de macht hebben in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Obama beloofde voorts dat hij 100 miljoen dollar (73 miljoen euro) wil vrijmaken voor steun aan de landbouwers in Californië. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners