Obama wil kortere wachttijden op Amerikaanse luchthavens

© Reuters

Barack Obama wil meer buitenlandse toeristen naar de VS krijgen. En daarom wil hij dat het uit is met eindeloos aanschuiven bij de grenscontrole op de Amerikaanse luchthavens.

“Vorig jaar kwamen 70 miljoen toeristen naar de Verenigde Staten. Ik wil dat we tegen het begin van het volgende decennium elk jaar 100 miljoen toeristen kunnen begroeten”, zei VS-president Obama bij een bezoek aan de Baseball Hall of Fame in Cooperstown in de staat New York.

Voor het bezoek had Obama in het Witte Huis overleg met grote spelers uit de toeristische sector. Om de aantrekkelijkheid van de VS te versterken, is het volgens de president aangewezen de wachttijd op de luchthavens korter te maken voor mensen die aankomen op Amerikaans grondgebied, “zonder de veiligheid in het gedrang te brengen.”

Uren wachten

Het is niet uitzonderlijk dat reizigers uit het buitenland meer dan een uur moeten aanschuiven bij de grenspolitie in Amerikaanse luchthavens, waar de controles sinds de terreuraanslagen van 11 september fors versterkt zijn.

Obama trekt zich op aan pilootprojecten in Fort Worth in Dallas en O’Hare in Chicago, waar pilootprojecten de gemiddelde wachttijd alvast met een kwartier naar beneden konden krijgen. Hij wil inzetten op meer automatische controles. Ook krijgt de grenspolitie er nog eens 2.000 agenten bij. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content