Obama "weinig optimistisch" over nabije toekomst Syrië

21/11/16 om 07:27 - Bijgewerkt om 07:29

Bron: Belga

De Amerikaanse president Barack Obama heeft aangegeven "weinig optimistisch" te zijn over de nabije toekomst van Syrië. Dat zei hij zondag in Peru, de laatste stop van zijn laatste buitenlandse reis als Amerikaans president.

Obama "weinig optimistisch" over nabije toekomst Syrië

President Obama tijdens een persconferentie na afloop van de APEC-samenkomst in Lima, 20 november 2016. © REUTERS

Momenteel worden de rebellenwijken in Aleppo zwaar gebombardeerd door het Syrische regime en bondgenoot Rusland. "Ik ben weinig optimistisch over de nabije toekomst van Syrië. Vanaf het moment dat Rusland en Iran besloten Assad (de Syrische president) te steunen bij zijn brutale luchtgevecht, was het zelfs voor een getrainde en toegewijde gematigde oppositie moeilijk om lang stand te houden", aldus Obama op een persconferentie in de Peruaanse hoofdstad Lima, waar hij de top van de Asia-Pacific Economic Cooperation bijwoonde.

Obama, die op 20 januari wordt opgevolgd door de Republikein Donald Trump, uitte in de marge van de top ook zijn bezorgdheid over het bloedvergieten in Syrië aan de Russische president Vladimir Poetin. Hij drukte hem naar eigen zeggen de noodzaak van een wapenstilstand op het hart.

Onze partners