Obama: Verenigde Staten zullen Israël blijven steunen

© Reuters

De Amerikaanse president Barack Obama zegt dat de Verenigde Staten Israël zullen blijven steunen. De VS is nog steeds toegewijd aan de veiligheid van de joodse staat.

Dat zei Obama woensdag op de eerste dag van zijn bezoek aan Israël. Hij benadrukte het belang van vrede in het ‘heilige land’.

Verhouding verbeteren

Obama kwam in het presidentiële vliegtuig Air Force One op de luchthaven van Tel Aviv voor zijn eerste officiële bezoek aan Israël en de Palestijnse gebieden. Naar verwachting gaat hij proberen de verhoudingen tussen de twee landen de komende dagen te verbeteren.

“Ik zie dit bezoek als een kans om de onverbrekelijke band tussen onze landen opnieuw te bevestigen, om de niet aflatende inzet van Amerika voor de veiligheid van Israël te benadrukken en om direct met het Israëlische volk en uw buren te praten.”

Vertrouwen

President Shimon Peres van Israël zei tegen Obama dat hij erop vertrouwt dat de Verenigde Staten zullen voorkomen dat Iran de beschikking over kernwapens krijgt. “Het grootste gevaar is een nucleair Iran. Wij vertrouwen uw beleid”, zei Peres.

Obama gaat donderdag naar de Westelijke Jordaanoever, om te praten met de Palestijnse leider Mahmud Abbas. (Elsevier/Shari Deira/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content