Obama stuurt gezanten McCain en Graham naar Egypte

31/07/13 om 05:57 - Bijgewerkt om 05:57

VS-president Barack Obama stuurt de senatoren John McCain en Lindsey Graham voor overleg naar Egypte. Zij moeten daar het herstel van de democratie bepleiten.

Obama stuurt gezanten McCain en Graham naar Egypte

© Reuters

Dat meldt de zender CBS. In Cairo moeten de Amerikaanse senatoren de militaire leiding in het land duidelijk maken dat de macht zo snel mogelijk moet overgedragen worden aan een civiele regering

Onrust

Na de val van president Mohamed Morsi, bijna een maand geleden, is Egypte in een nieuwe spiraal van geweld beland. De situatie in het Noord-Afrikaanse land zorgt wereldwijd voor ongerustheid.

De Europese Unie heeft hoge vertegenwoordigster voor het buitenlands beleid Catherine Ashton naar Cairo gestuurd om te bemiddelen. De Britse sprak reeds met Morsi, die in hechtenis zit.

McCain en Graham gaan volgende week naar Egypte. Dat Obama precies hen uitkiest, is opmerkelijk. Beide Republikeinen zijn haviken die het vaak oneens zijn met het buitenlands beleid van de Democratische president.

Protest

In de nacht van dinsdag op woensdag trokken duizenden aanhangers van Morsi door de straten van de hoofdstad om te protesteren tegen de harde aanpak van het leger. Het protest verliep volgens de lokale media rustig. (Belga/TV)

Onze partners