Obama speecht in Amerikaanse moskee, laakt anti-islamitische retoriek (video)

03/02/16 om 21:50 - Bijgewerkt om 21:50

Voor het eerst in zijn zeven jaar als president heeft Barack Obama een Amerikaanse moskee bezocht. In een toespraak voor de moskee van de Islamic Society of Baltimore in Maryland haalde hij onder meer uit naar anti-islamitische retoriek in de politiek.

Obama speecht in Amerikaanse moskee, laakt anti-islamitische retoriek (video)

Barack Obama © Belga Image

Het Witte Huis zegt dat het moskeebezoek van Barack Obama bedoeld is om de vrijheid van religie te verdedigen. Maar de president trok ook van leer tegen de 'onvergeeflijke politieke anti-islamretoriek, die geen plaats heeft in dit land' - een duidelijke verwijzing naar onder andere de opmerkingen van Donald Trump. De Republikeinse presidentskandidaat riep na de aanslag in San Bernardino op om geen moslims meer binnen te laten in de Verenigde Staten.

Obama prees Amerikaanse moslims als 'enkele van de meest respectabele en patriottistische Amerikanen' en bedankte hen ook uitvoerig.

'Sinds 9/11, maar meer recent sinds de aanslagen in Parijs en San Bernardino, zien we te vaak dat mensen de verschrikkelijke terreurdaden vergelijken met de overtuigingen van een hele religie'. (KVDA)

Bekijk de volledige toespraak van Obama in Baltimore

Lees meer over:

Onze partners