Obama sluit terroristisch motief schietpartij San Bernardino niet uit

03/12/15 om 20:42 - Bijgewerkt om 20:40

Het is volgens de Amerikaanse president Barack Obama best mogelijk dat de daders van de schietpartij in San Bernardino terroristische motieven hadden. 'Maar momenteel weten we dat niet.' De FBI voert het onderzoek.

Obama sluit terroristisch motief schietpartij San Bernardino niet uit

Barack Obama © /

De motieven van de daders van de schietpartij in San Bernardino zijn nog niet gekend. Dat zegt Barack Obama. Volgens de Amerikaanse president is de piste van een terroristische daad 'mogelijk.'

'In dit stadium van het onderzoek weten we niet waarom dit is gebeurd', aldus Obama. 'We weten dat de twee daders die zijn gedood, bewapend waren en het lijkt er op dat ze ook nog andere wapens hadden in hun huis. Maar we weten niet waarom ze het gedaan hebben. We kennen hun motieven niet.'

Strengere wapenwetten

Het is volgens de Amerikaanse president best mogelijk dat er een link is met terrorisme. 'Maar momenteel weten we dat niet.' De FBI voert het onderzoek.

Woensdagavond zei Obama al dat de VS strengere wapenwetten nodig heeft. 'En we hebben nood aan meer controle naar de achtergrond van de koper, dat zegt het gezond verstand.' De president vindt het niet normaal dat iedereen zomaar een winkel kan binnenstappen en een wapen kan kopen. (Belga/AVE)

Onze partners