Obama noemt Romney een 'omgekeerde Robin Hood'

07/08/12 om 06:01 - Bijgewerkt om 06:01

VS-president Barack Obama blijft op zijn tegenstander Mitt Romney inhakken. Zijn nieuwste oneliner: Romney is een ongekeerde Robin hood - 'Romney Hood'.

Obama noemt Romney een 'omgekeerde Robin Hood'

© Reuters

De Amerikaanse president Barack Obama heeft tijdens en campagnemeeting in Connecticut het fiscale programma van zijn Republikeinse tegenstander Mitt Roemney zwaar op de korrel genomen. Volgens Obama is Romney van plan om geld te gaan stelen bij de middenklasse om het aan de rijken te geven, een "soort van Robin Hood maar dan omgekeerd."

"Romney Hood" noemde Obama zijn opponent met een boutade die meteen een open doekje uitlokte en alom werd opgepikt door de Amerikaanse media.

'Middenklassers betalen'

Het fiscale programma van Romney zal volgens Obama door de middenklasse betaald worden. "Dit is een idee dat moeilijk uit te leggen valt aan de Amerikanen."

Obama haalt vooral scherp uit naar de intentie van Mitt Romney om de belastingen van families met kinderen met bijna 2.000 dollar op te trekken, om zijn programma te financieren dat volgens de Democraten erg voordelig is voor de allerrijksten. (Belga/TV)

Onze partners