Obama: 'geschokt en triest'

20/07/12 om 16:40 - Bijgewerkt om 16:40

De Amerikaanse president Barack Obama reageert geschokt op de schietpartij in Denver. Hij onderbreekt zijn campagnetoernee en keert terug naar Washington.

Obama: 'geschokt en triest'

© Reuters

De Amerikaanse president Barack Obama zegt dat hij "geschokt en triest is door de afschuwelijke en tragische schietpartij" in Denver, Colorado. "Michelle en ik zijn geschokt en triest (...) Mijn administratie zal al het mogelijke doen om de bewoners van Aurora te steunen op dit uitzonderlijk moeilijke moment", aldus Obama.

"We engageren ons de verantwoordelijken voor het gerecht te brengen, de veiligheid van onze landgenoten te waarborgen en de gewonden te verzorgen", luidt het voorts in de mededeling die de president verspreidde vanuit Florida.

"Zoals steeds in sombere en moeilijke momenten, moeten we samenkomen als één grote Amerikaanse familie. We moeten allemaal denken aan de inwoners van Aurora, voor hen bidden en solidair zijn in de moeilijke uren en dagen die komen", besloot de president.

Campagnetoernee ingekort

Naar aanleiding van de schietpartij in Denver heeft de president besloten zijn campagnetoernee in te korten. De president keert terug naar Washington. "President Obama zal zich later op de dag uitspreken over de tragedie in Colorado tijdens een toespraak in Fort Myers in Florida. Nadien keert hij terug naar Washington. Door de tragedie is de etappe in Orlando geannuleerd", luidt het. (Belga/INM)

Onze partners