Obama ambieert tweede ambtstermijn

04/04/11 om 12:32 - Bijgewerkt om 12:32

De Amerikaanse president Barack Obama heeft officieel bekendgemaakt dat hij zich verkiesbaar stelt voor een tweede termijn als president.

Obama ambieert tweede ambtstermijn

© EPA

Obama lanceerde maandag via zijn officiële website een video waarin hij zich kandidaat stelt voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2012.

"Het begint bij ons", is de titel van de nieuwe Obama-campagne die te zien is op www.barackobama.com. De Amerikaanse president laat in de video zijn aanhangers zelf aan het woord. Onder andere Ed, Gladys en Mike zullen "niets aan het toeval overlaten" in de aanloop van de verkiezingen eind volgend jaar. "Er moet nog zoveel gedaan worden en we willen dat dit zal gebeuren onder de leiding van Obama", zei een van de campagnemedewerkers in de video.

Onderwijs, werkgelegenheid en het terugdringen van de staatsschuld zullen belangrijke thema's worden in de campagne, naast de oorlog in Afghanistan, volgens de Amerikaanse nieuwssite Politico.
Onlinenetwerk

Obama heeft een onlinenetwerk van miljoenen Amerikanen. Zijn internetcampagne wordt algemeen beschouwd als een belangrijk element in zijn verkiezingsoverwinning van 2008.

Deze week zal een eerste administratieve stap gezet worden bij de federale verkiezingscommissie, luidt het.

Tijdens de campagne zou tot 1 miljard dollar opgehaald kunnen worden. Het hoofdkwartier van de campagne komt in Chicago, niet ver van het hoofdkwartier van de historische race om het presidentschap in 2008.

Onze partners