O.J. Simpson komt vervroegd vrij

20/07/17 om 21:29 - Bijgewerkt om 21:33

Bron: Belga

De voormalige Amerikaanse football-ster O.J. Simpson komt in oktober vrij. Dat besliste donderdag een commissie in Nevada.

O.J. Simpson komt vervroegd vrij

O.J. Simpson © Reuters

De nu 70-jarige Simpson was in 2008 door een rechtbank wegens een gewapende overval in Las Vegas tot minstens 9, maximaal 33 jaar cel veroordeeld. In september 2007 drong hij samen met vijf anderen met geweld een hotelkamer in Las Vegas binnen. In deze kamer verbleven twee handelaren in sportsouvenirs. O.J. beweerde dat de memorabilia die vrijwel allemaal voorzien waren van zijn handtekening van hem gestolen werden.

In 1995 werd Simpson nog vrijgesproken voor dubbele moord. Hij werd beschuldigd van de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown-Simpson en vriend Ronald Goldman. De twee werden met buitensporig veel geweld om het leven gebracht en heel wat bewijzen leidden naar Simpson.

Het proces was een van de meest gemediatiseerde processen uit de Amerikaanse geschiedenis, en ondersteund door een 'dream team', waarin onder meer de vader van de Kardashianseen cruciale rol speelde.

In 1997 verloor hij wel een burgerlijk proces en werd hij tot de betaling van meer dan 33 miljoen dollar aan de nabestaanden van Brown Simpson en Goldman veroordeeld.

De vrijlating van Simpson is voorwaardelijk.

Lees meer over:

Onze partners