NRC Handelsblad verhuist naar Amsterdam

23/12/10 om 19:01 - Bijgewerkt om 19:01

De verhuis is eind 2012 gepland. De krant overweegt over te schakelen op tabloidformaat.

De Nederlandse krant NRC Handelsblad verhuist eind 2012 van Rotterdam naar Amsterdam. Volgens hoofdredacteur Peter Vandermeersch overweegt de krant over te stappen op het compacte tabloidformaat.

De NRC gaat een pand huren het centrum van Amsterdam. NRC Handelsblad en nrc.next zijn nu gehuisvest langs de A20 bij Rotterdam. De huur daar loopt eind 2012 af en de kranten willen graag naar een zichtbare locatie in het centrum van een grote stad.

'Het is bijzonder prettig om met NRC naar de grootste stad en het meest betekenisvolle centrum van het land te gaan', zo zegt hoofdredacteur Vandermeersch op de website van de krant. Eerder had NRC Media nog een voorkeur voor huisvesting in Den Haag.

NRC Handelsblad mogelijk op tabloid
NRC Handelsblad overweegt ernstig over te stappen op het compacte tabloidformaat.

In januari beslist de hoofdredactie of de middagkrant in de loop van volgend jaar afscheid neemt van het huidige broadsheetformaat, aldus Vandermeersch. Maar hij sluit niet uit dat de krant toch vasthoudt aan de huidige vorm.

Geen samenwerking meer met ANP

Donderdag raakte ook bekend dat de kranten en sites van NRC Handelsblad en nrc.next het contract met het Nederlandse persbureau ANP na 1 januari niet zullen verlengen.

In aanvulling op de eigen nieuwsgaring zal NRC Media zich voor het binnenlandse nieuws wenden tot het Amsterdamse persbureau Novum wegens zijn 'flexibele en innovatieve opstelling'. De abonnementen op de buitenlandse persbureaus Reuters, AFP en AP worden voortgezet.

Lees meer over:

Onze partners