Noord-Korea toont Kim Jong-un

30/09/10 om 11:16 - Bijgewerkt om 11:16

Het staatspersagentschap KCNA heeft voor het eerst up-to-date foto's vrijgegeven van de jongste zoon van dictator Kim Jong-il.

Het Noord-Koreaanse staatspersagentschap KCNA heeft foto's vrijgegeven waarop Kim Jong-un, de jongste zoon en waarschijnlijke opvolger van dictator Kim Jong-il, te zien is.

Het is voor het eerst dat het geheimzinnige regime in Pyongyang up-to-date foto's toont van Kim Jong-un, die 27 of 28 jaar is.

KCNA noemt geen namen bij de foto's, maar het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap bevestigt dat het wel degelijk om Kim Jong-un gaat.

Op de foto's is te zien dat de jonge Kim Jong-un op de eerste rij zit van de machthebbende communistische Arbeiderspartij, aan het Kumsusanpaleis in Pyongyang.

Promotie

Kim Jong-un kreeg eerder deze week tijdens een zeldzaam leiderschapscongres enkele topfuncties toegewezen. Zo werd hij opgenomen in het Centrale Comité van de Arbeiderspartij en benoemd tot vicevoorzitter van de Centrale Militaire Commissie van de partij. Hij werd ook gepromoveerd tot viersterrengeneraal.

De jonge Kim Jong-un wordt volgens experts in sneltempo klaargestoomd om zijn 68-jarige vader, die naar verluidt ernstige gezondheidsproblemen heeft, op te volgen.

(KVDA)

Onze partners