Noord- en Zuid-Korea beschieten elkaar aan de grens

20/08/15 om 13:06 - Bijgewerkt om 13:06

Artillerie-eenheden van het Zuid-Koreaanse en Noord-Koreaanse leger hebben elkaar aan de zwaarbewaakte grens tussen beide landen beschoten.

Noord- en Zuid-Korea beschieten elkaar aan de grens

© AFP

Een granaat uit Noord-Korea is in het noordwesten van het buurland ingeslagen, dat deelde het ministerie van Defensie in Seoel donderdag mee. De Zuid-Koreaanse artillerie had daarop teruggevuurd. Over mogelijke schade aan beide kanten werd niets gezegd.

De Zuid-Koreaanse strijdkrachten zijn in de hoogste staat van paraatheid gebracht, meldt het staatspersbureau Yonhap. De nationale veiligheidsraad is in een spoedzitting bijeengekomen. Volgens de Zuid-Koreaanse media was de granaat uit Noord-Korea vermoedelijk gericht op luidsprekerinstallaties in de gedemilitariseerde zone.

Zuid-Korea had onlangs de tegen Noord-Korea gerichte propaganda-mededelingen na elf jaar weer hervat. Aanleiding vormde de verwonding van twee Zuid-Koreaanse soldaten door landmijnen, die Noord-Korea langs de zuidkant van de gedemilitariseerde zone zou aangebracht hebben. Noord-Korea dreigde vervolgens met de beschieting van de luidsprekerinstallaties. (Belga/NSK)

Lees meer over:

Onze partners