Nog topfuncties voor jonge Kim Jong-un in Noord-Korea

29/09/10 om 11:25 - Bijgewerkt om 11:25

De benoemingen geven aan dat de jongste zoon van dictator Kim Jong-il wordt klaargestoomd om zijn vader op te volgen.

Kim Jong-un, de jongste zoon van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-il, is dinsdag benoemd tot vicevoorzitter van de Centrale Militaire Commissie van de machthebbende Arbeiderspartij en tot lid van het Centrale Comité van de partij.

Dat heeft het officiële Noord-Koreaanse staatspersagentschap KCNA meegedeeld, melden internationale media. Kim Jong-un was eerder al benoemd tot viersterrengeneraal.

De benoemingen geven aan dat Kim Jong-un lijkt te worden klaargestoomd om zijn vader op te volgen als leider van het communistische regime.

Tijdens het uitzonderlijke partijcongres, het eerste in dertig jaar, werd Kim Jong-il zelf herkozen als leider van de communistische Arbeiderspartij.

Ziek

In buitenlandse media werd vooraf gespeculeerd dat Kim Jong-un mogelijk tijdens het congres al tot nieuwe nummer één zou worden benoemd, wegens de slechte gezondheidstoestand van de 68-jarige Kim Jong-il. Zover kwam het dus niet.

Van Kim Jong-un, die 27 jaar zou zijn, is weinig geweten. Hij genoot zijn opleiding in Zwitserland. Tot voor deze week was hij nog niet in de Noord-Koreaanse media verschenen.

(KVDA)

Lees meer over:

Onze partners