'Nog geen formele beslissing over terugkeer B-Fast uit Nepal'

01/05/15 om 13:17 - Bijgewerkt om 14:00

Voorlopig is er nog geen formele beslissing over de terugkeer van het Belgische reddingsteam B-Fast uit Nepal. Het team bekijkt welke andere expertise ze kan leveren.

'Nog geen formele beslissing over terugkeer B-Fast uit Nepal'

B-Fast in Nepal © BELGA

Er is nog geen formele beslissing genomen over een terugkeer van het Belgische reddingsteam van B-Fast uit Nepal. Het team bekijkt nu welke andere expertise ze de lokale bevolking kan bieden, zo meldt Michael Mareel, de woordvoerder van Buitenlandse Zaken.

Donderdag luidde het nog dat het Belgische reddingsteam heeft besloten zich terug te trekken uit Nepal. Een formele beslissing is evenwel nog niet genomen. Wel is duidelijk dat de oorspronkelijke opzet van de missie - 'search and rescue', of het redden van slachtoffers van de aardbeving - is gewijzigd. Het aanbod van 'search and rescue' overtreft immers de vraag van de Nepalese autoriteiten.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Humanitaire hulp

In samenwerking met de lokale autoriteiten wordt nu bekeken hoe de lokale bevolking hulp kan worden geboden via andere expertise van B-Fast, met name medische en humanitaire hulp, aldus de woordvoerder. In functie van die resultaten zal dan een formele beslissing worden genomen over een terugkeer. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners