Nijntje-knuffel leidde tot aanhouding misbruikverdachte

14/12/10 om 11:27 - Bijgewerkt om 11:27

Een knuffel van Nijntje op één van de foto's van misbruikte kinderen leidde tot de aanhouding van Robert M.

Onderzoekers zijn misbruikverdachte Robert M. op het spoor gekomen door de aanwezigheid van een typisch Nederlands knuffeldiertje op één van de foto's van misbruikte kinderen. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf.

Nijntje, het Nederlands tekenfiguurjte van Dick Bruna, was te zien op een foto van een kind, waarop de Amerikaanse politie contact opnam met de Nederlandse politie. De knuffel en het interieur van het huis werden vervolgens herkend door de moeder van het kind, aldus De Telegraaf.

De foto bleek gemaakt te zijn door M. (27) tijdens een oppasdag in het Amsterdamse huis en werd gevonden bij de arrestatie van een Amerikaanse pedoseksueel in de buurt van Boston.

Negatieve beoordeling adoptie-aanvraag

Maandag raakte bekend dat de M., een tot Nederlander genaturaliseerde Litouwer, een procedure was gestart om een kind te adopteren. Dinsdag werd duidelijk dat de Nederlandse Raad voor de Kinderbescherming daar een stokje voor heeft gestoken. De verdachte en zijn man kregen geen beginseltoestemming.

Volgens een woordvoerder nam de kinderbescherming de beslissing net voor de zaak van het seksueel misbruik aan het licht kwam.

Onze partners