Nigeriaanse leger bevrijdt 160 meisjes uit handen van Boko Haram

30/04/15 om 12:03 - Bijgewerkt om 12:04

In het noordoosten van Nigeria heeft het leger 160 jonge vrouwen en meisjes bevrijd uit de handen van de terreurgroep Boko Haram.

Nigeriaanse leger bevrijdt 160 meisjes uit handen van Boko Haram

© AFP

De Nigeriaanse strijdkrachten hebben in het noordoosten van het land nog eens 160 jonge vrouwen en meisjes uit de handen van de soennitische terreurorganisatie Boko Haram bevrijd. Bij de militaire operatie in het dichte Sambisa-woud, waar de islamisten hun schuilplaats hebben, sneuvelde één soldaat en werden vier anderen gewond. Dat zei militair woordvoerder Sani Usman. Honderden strijders van Boko Haram zouden bij de urenlange gevechten gedood zijn.

Schoolmeisjes uit Chibok?

De voorbije dagen had het leger al 300 vrouwelijke gijzelaars bevrijd, die in kampen van Boko Haram werden vastgehouden. Ze zijn afkomstig uit het dorp Bumsiri in de noordoostelijke deelstaat Damboa en zouden snel met hun families verenigd worden.

Of er onder de nu bevrijde meisjes ook schoolmeisjes uit Chibok zijn, moet nog opgehelderd worden. De terreurgroep had daar in april vorig jaar meer dan 200 overwegend christelijke meisjes uit hun slaapzalen ontvoerd. De kidnapping zorgde wereldwijd voor verbijstering en leidde tot acties op sociale netwerken, waaraan ook vele prominenten deelnamen. (Belga/AVE)

Onze partners