Nigeriaans meisje getuigt hoe ouders haar 'schonken' aan Boko Haram

25/12/14 om 15:13 - Bijgewerkt om 15:13

Een 13-jarig Nigeriaans meisje dat gedwongen werd door de terreurorganisatie Boko Haram om zich op te blazen, maar niet durfde, heeft haar verhaal verteld tijdens een politiepersconferentie. 'Ze vroegen me of ik in de hemel terecht wilde komen. Ik antwoordde ja.'

Nigeriaans meisje getuigt hoe ouders haar 'schonken' aan Boko Haram

Slachtoffer bomaanslag Boko Haram, Nigeria © Reuters

Zahara'u Adamu vertelde in aanwezigheid van pers en politie hoe ze door haar vader, lid van de terroristische organisatie Boko Haram, werd overgeleverd aan mannen in de stad Kano. 'Een van de leiders vroeg me of ik wist wat een zelfmoordaanslag was. En of ik naar het paradijs wilde gaan.' Toen het meisje 'ja' antwoordde, legde de mannen uit dat ze zelf een bom zou moeten laten ontploffen.

Levend begraven

'Ontsnappen was geen optie, want dan zouden ze me vermoorden', getuigt het meisje. De terroristen dreigden haar levend te begraven, schrijft BBC. 'Uiteindelijk stemde ik toe, maar ik had nooit de intentie om ook werkelijk een bom te laten ontploffen.'

Samen met twee andere meisjes werd ze naar een textielmarkt gebracht waar de aanslag plaats zou vinden. Maar Zahara'u durfde de explosieven die ze op haar lichaam had niet tot ontploffing te brengen. Toen een van de andere meisjes zichzelf opblies, raakte ze gewond en werd ze overgebracht naar het ziekenhuis, waar de politie haar arresteerde.

Minstens vier personen kwamen om het leven bij die aanslag. Afgelopen jaar stierven ongeveer 2.000 personen bij een aanslag uitgevoerd door Boko Haram.

Lees meer over:

Onze partners