Nieuwe peiling bevestigt klim Newt Gingrich

08/12/11 om 14:24 - Bijgewerkt om 14:24

Een nieuwe peiling heeft de wind in de zeilen bevestigd die Newt Gingrich heeft in de strijd om de Republikeinse nominatie voor het Witte Huis. Het is anderzijds concurrent Mitt Romney die voorop ligt in de strijd met uittredend Democratisch president Barack Obama.

Nieuwe peiling bevestigt klim Newt Gingrich

© Belga

In Florida behalen Romney en Obama respectievelijk 45 en 42 procent van de stemintenties. De president scoort in een duel met Gingrich 46 procent, tegen 44 procent voor Romney, aldus de peiling van de Quinnipiac-universiteit in een serie beslissende staten.

In Ohio overklassen Romney en Gingrich elk met 43 procent licht Obama die aan 42 komt. In Pennsylvania, waar Obama normaal zou moeten winnen, ligt hij voor op de twee Republikeinen. Met 3 procentpunt op Romney en 8 op de vroegere voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.

Toegespitst op de nakende voorverkiezingen, bevestigen de peilingen de opmars van Gingrich binnen het Republikeinse kamp. In Florida behaalt hij 35 tegen 22 procent voor Romney, in Ohio 36 tegen 18 procent en in Pennsylvania 31 tegen 17 procent. In de strijd om de Republikeinse nominatie heeft Gingrich, de architect van het nieuwe rechts in de jaren negentig, geprofiteerd van de afgang van Herman Cain, meerdere keren beschuldigd van ongewenst seksueel gedrag. (Belga/RDM)

Onze partners