Nieuwe gifbrief voor het Witte Huis onderschept

31/05/13 om 02:13 - Bijgewerkt om 02:13

In de VS is een verdachte brief onderschept voor het Witte Huis. Vermoedelijk bevatte die het gif rcicine. Een dag eerder kreeg ook burgemeester van New York Michael Bloomberg er een.

Nieuwe gifbrief voor het Witte Huis onderschept

© EPA

Dat hebben de Amerikaanse veiligheidsdiensten donderdag bekendgemaakt. De brief was vergelijkbaar met de brieven, met het gevaarlijke gif ricine, die de dag voordien onderschept werden en gericht waren aan de Newyorkse burgemeester Michael Bloomberg en een door hem gestichte organisatie voor strengere wapenwetgeving.

In de brief aan Bloomberg stonden dreigementen omdat hij voor sterkere beperkingen op vuurwapenbezit ijvert. Bloomberg is het hoofd van de groep Mayors Against Illegal Guns ('Burgemeesters tegen illegale wapens'). Obama en een Republikeinse senator kregen twee maanden terug al ricinebrieven. Daar werd toen een verdachte voor opgepakt.

De postinspectiedienst van het Witte Huis onderschepte de brief. Hij is voor verder onderzoek en analyse overgemaakt aan de antiterrorismedienst van het FBI, zegt Edwin Donovan, de woordvoerder van de Secret Service, die instaat voor de bewaking van de president. Volgens CBS television werden de drie brieven op 20 mei gepost in Shreveport (Zuid-Louisiana). (Belga/TV)

Onze partners