Nieuwe getuige in het onderzoek naar dood Natalie Wood

22/11/11 om 08:17 - Bijgewerkt om 08:17

Een potentiële getuige heeft zich aangemeld in het onderzoek naar de dood van Hollywoodactrice Natalie Wood.

Nieuwe getuige in het onderzoek naar dood Natalie Wood

© Belga

Een potentiële getuige heeft zich aangemeld in het onderzoek naar de dood van Hollywoodactrice Natalie Wood. De actrice, bekend uit de musicalfilm West Side story, is in 1981 verdronken tijdens een boottocht op het jacht van haar echtgenoot, de acteur Robert Wagner. De politie sprak van een ongeval. Eind vorige week werd de zaak heropend, nadat zich getuigen hadden gemeld met informatie.Eén van de getuigen, Marilyn Wayne, beweert dat ze Natalie Wood heeft horen roepen om hulp de nacht dat ze overleden is, 29 november 1981. De getuige komt nu pas naar voor omdat ze bang was voor de gevolgen indien ze de autoriteiten zou inlichten.

Jacht
Marilyn Wayne had een jacht die een beetje verderop lag van de boot waarop Wood en haar man Robert Wagner aan het feesten waren, samen met een vriend Christopher Walken. De boot lag aan de kust van Catalina Island nabij Los Angeles.

Briefje
"Ik had een drop box waar klanten hun boodschappen konden achterlaten" zegt Wayne. "Drie dagen na de dood van Natalie vond ik een briefje in die drop box waarop stond 'Als je leven je wat waard is, zwijg dan over wat je weet'. Ik had onmiddellijk een vermoeden dat het iets te maken had met het overlijden van de actrice. Ik was erg geschrokken en heb er zelfs een advocaat over aangesproken."

Hulpkreten
Wayne zegt dat zij en haar gezin hulpkreten hoorden op die bewuste nacht. "Een vrouwenstem, die riep om hulp maakte mijn man wakker, waarop hij mij wekte. Ik riep mijn zoon, die ook de kreten hoorde en die keek op zijn horloge. Het was enkele minuten na 23u." Het gezin belde de kustwacht, maar kreeg geen antwoord. Ze bleven de kreten nog enkele minuten horen, tot ze een mannenstem hoorde zeggen in een agressieve toon: "Hou vol, we komen je halen." Een beetje daarna stopte het geroep.

Bewijsmateriaal
De getuigenis van Wayne komt enkele dagen nadat de hoofdinspecteur van de politie van Los Angeles had aangekondigd dat ze het onderzoek naar de dood van Natalie Wood opnieuw gingen openen. Ze hadden namelijk nieuw bewijsmateriaal. Dennis Davern, de kapitein van de jacht waar Wood op verbleef, zegt dat hij zich die nacht niet volledig kan herinneren en dus geen volledige verklaring heeft kunnen geven vlak na de gebeurtenissen, 30 jaar geleden. Hij beweert nu dat Wood en Wagner aan het discussiëren waren vlak voor haar dood.

Schuldig
De zus van Wood, Lana, heeft zich uitgesproken over het heropende onderzoek. "Dennis Davern probeert al jaren iets te zeggen over Natalie's dood. Hij belde me vroeger geregeld op en probeerde me meer te vertellen over wat er gebeurd was. Hij klonk altijd heel overstuur en zei hoe schuldig hij zich voelde. Ik weet dat de rechercheurs dit allemaal heel serieus nemen. Het is belangrijk om te weten te komen wat er nu echt is gebeurd en niet wat ik of anderen denken dat er is gebeurd. Enkel Robert Wagner en Natalie weten de waarheid, maar slechts één van hen kan het navertellen." (RDM)

Lees meer over:

Onze partners