Nieuwe aardbeving in Noord-Korea door nucleaire test?

23/09/17 om 17:10 - Bijgewerkt om 17:10

Bron: Belga

Noord-Korea is zaterdag opgeschrikt door een aardbeving met een magnitude van 3,4. Dat hebben Chinese staatsmedia bericht. Seismologische waarnemingen wijzen erop dat de aardbeving vermoedelijk werd veroorzaakt door een explosie en plaatsvond vlakbij de locatie waar Pyongyang begin september een nucleaire test uitvoerde, zo meldde Xinhua.

Nieuwe aardbeving in Noord-Korea door nucleaire test?

Kim Jong-un observeert de lancering van de raket, volgens een foto die het officieel Noord-Koreaanse persagentschap verspreidde © REUTERS

Noord-Korea liet toen weten dat het met succes een waterstofbom had getest die gemonteerd kan worden op een langeafstandsraket. Het Zuid-Koreaanse Meteorologische Instituut meldde dan weer dat de beving vermoedelijk een 'natuurlijke oorzaak' had. Dat berichtte ook het Japanse persbureau Kyodo.

Wereldleiders hebben het autoritaire regime in Pyongyang de duimschroeven aangedraaid wegens zijn nucleaire programma en zijn herhaaldelijke ballistische tests. De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gooiden eerder deze week nog met verwijten naar mekaar. Trump vertelde dinsdag voor de Algemene Vergadering van de VN dat de VS Noord-Korea 'volledig' zouden kunnen 'vernietigen', waarna Kim de Amerikaanse president 'geestesziek' noemde.

Onze partners