Nieuwe aantijgingen tegen Macron-vertrouweling Ferrand

© AFP

Bij de omstreden vastgoedaffaire in Bretagne rond Richard Ferrand, minister in de nieuwe Franse regering, heeft nieuwszender BFMTV donderdag uitgepakt met een nieuwe beschuldigen over het onrechtmatig gebruik overheidsgeld. Ferrand is een vertrouweling van president Emmanuel Macron.

Vorige week maakte het parket van Brest al bekend een vooronderzoek te starten naar Ferrand die ook secretaris-generaal is van La République en Marche!, de partij van het nieuwe staatshoofd. Het blad Le Canard Enchaîné meldde eerder dat het ziekenfonds Mutuelles de Bretagne in 2011 kantoorruimte huurde van Ferrands levensgezellin, die een voorkeursbehandeling zou hebben gekregen.

Ferrand was van 1998 tot 2012 directeur-generaal van dat ziekenfonds, daarna werd hij parlementslid. Volgens BFMTV zou dat ziekenfonds geld van de gemeenteraad van Brest en van de Conseil Général van Finistère hebben gekregen om – ten dele – zich in het bewuste kantoor te vestigen. De zender zegt dat het in totaal om 55.000 euro gaat.

Nochtans had woordvoerder Benjamin Griveaux van de presidentiële partij op 24 mei gezegd dat er in de affaire geen overheidsgeld in het spel was. Ferrand heeft alle eerdere aantijgingen met klem ontkend.

Partner Content