Nieuwe aanhouding wegens terreurdreiging rond concert in Rotterdam

© Belga

De Nederlandse politie heeft in Brabant een 22-jarige man aangehouden in verband met de terreurdreiging rond een popconcert in Rotterdam. Dat melden verschillende Nederlandse media. Agenten vielen rond 02.00 uur de woning van de verdachte binnen. Hij wordt verhoord over de dreiging met een aanslag, zijn huis wordt doorzocht.

Het is de tweede aanhouding in het dossier rond de terreurdreiging van gisterenavond in Rotterdam. Gisterenavond werd de Spaanse bestuurder van een bestelwagen aangehouden op de Mijnsherenlaan nadat hij heen en weer reed in die Rotterdamse straat. De man bleek bovendien ook enkele gasflessen in zijn bestelwagen te hebben liggen. Uiteindelijk bleek hij niets te maken te hebben met de terreurdreiging en is hij ondertussen alweer op vrije voeten.

Gisterenavond werd in de buurt van Maassilo een concert van de Amerikaanse band Allah-Las afgelast wegens de terreurdreiging nadat de politie een tip hadden ontvangen van hun Spaanse collega’s. De waarschuwing van die dreiging kwam er nadat afgelopen week enkele aanslagen plaatsvonden in Catalonië. De bandleden van de groep Allah-Las werden onder politiebegleiding weggevoerd.

Partner Content