Nieuw-Zeeland weer getroffen door aardbevingen

In Nieuw-Zeeland is de stad Christchurch maandag voor een tweede maal getroffen door een aardbeving. Dit keer had de beving een kracht van 6 op de schaal van Richter, zo meldt de Amerikaanse geologische dienst USGS.

Het epicentrum van de aardbeving lag op 14 kilometer van Christchurch, op een diepte van 9 kilometer.

De stad werd iets daarvoor al getroffen door een eerste aardbeving met een kracht van 5,2, waarvan het epicentrum op 10 kilometer van Christchurch lag, op een diepte van 11 kilometer.

Volgens de internetsite van de krant New Zealand Herald vielen er bij de verschillende schokken diverse gewonden. Twee personen konden zichzelf bevrijden vanonder het puin van een ingestorte kerk in het centrum van de stad, en verschillende mensen moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens de New Zealand Herald zijn er momenteel geen meldingen over doden of zwaargewonden. Ook werd de luchthaven van Christchurch ontruimd.

De eerste beving van 5,5 deed zich voor rond 13.00 uur plaatselijke tijd en werd enkele minuten later gevolgd door twee naschokken met een kracht van respectievelijk 4,4 en 3,4 op de schaal van Richter. De tweede aardbeving volgde om 14.20 uur. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content