"New York Times staat niet te koop"

08/08/13 om 10:10 - Bijgewerkt om 10:10

Na de verkoop van The Washington Post aan Jeff Bezos, oprichter van Amazon, zegt de eigenaar van The New York Times dat zijn krant alvast niet te koop staat.

"New York Times staat niet te koop"

© Reuters

De familie achter 'The New York Times' is niet van plan het Amerikaanse dagblad te verkopen. In een brief aan de werknemers verklaarde uitgever Arthur Sulzberg Jr. vast te houden aan zijn traditiekrant.

Het is treurig om zien dat "de grote Amerikaanse krantenfamilie Graham" afscheid neemt van 'The Washington Post', klonk het.

Er beweegt heel wat in het Amerikaanse krantenlandschap. De familie Graham verkocht eerder deze week The Washington Post, dat andere kranteninstituut in de VS, aan Jeff Bezos, de oprichter van het internetbedrijf Amazon. De miljardair telt 250 miljoen dollar neer voor de krant.

Ook bij de New York Times waren er veranderingen. Afgelopen weekend raakte bekend dat de uitgever de 141 jaar oude krant 'The Boston Globe' verkoopt aan de zakenman John W. Henry. Het bedrijf zei de opbrengst, ongeveer 70 miljoen dollar, in The New York Times te zullen investeren.

Arthur Sulzberg Jr. herhaalt nu die boodschap en stelt het personeel gerust. In de brief hoopt hij dat Bezos de traditie van The Washington Post zal voortzetten, zo berichtte de website Politico over het schrijven aan het personeel.

Bij The New York Times is de situatie anders, schrijft hij, onder meer omdat de krant een ander model voor de digitale abonnementen hanteert als de concurrent uit de hoofdstad. "We hebben de ideeën en het geld voor innovatie."

De website van The New York Times zit sinds begin 2011 achter een betaalmuur, bij The Washington Post is pas sinds 12 juni de overgang ingezet naar een betalende website - voor lezers die meer dan 20 artikels per maand consulteren.

Zaterdag raakte overigens de overname bekend van het Amerikaanse tijdschrift Newsweek door de online mediagroep IBT Media. (Belga/EE)

Onze partners