New York krijgt het hoogste reuzenrad ter wereld

01/11/13 om 04:14 - Bijgewerkt om 08:20

New York heeft groen licht gegeven voor de bouw van een 192 meter hoog reuzenrad; het grootste ter wereld. De attractie zal adembenemende zichten bieden over de skyline van Manhattan.

New York krijgt het hoogste reuzenrad ter wereld

De Singapore Flyer, met zijn 165 meter momenteel nog het hoogste reuzenrad ter wereld. © REUTERS

Volgend jaar moet de bouw van The New York Wheel starten aan de noordkant van Staten Island. Dat is het eiland ten zuidwesten van Manhattan en een van de vijf stadsdelen van New York. Het rad zal een hoogte van 192 meter hebben. Daarmee zal het vlotjes de reuzenraden van Londen en Singapore achter zich laten. Het exemplaar in Singapore is met 165 meter momenteel het hoogste.

38 minuten voor een rondje

De opening is voorzien in 2016. De promotoren verwachten 30.000 bezoekers per dag en zowat 4 miljoen per jaar. Het rad zal 36 cabines tellen die elk een capaciteit van 40 personen hebben. Dat brengt de capaciteit op 1440. Een rondje zal 38 minuten duren.

Vergeten wijk

De kostprijs wordt op 320 miljoen dollar geraamd. Het rad zal een onderdeel zijn van een groot hotel- en winkelcomplex dat gepland is aan de waterkant van Staten Island. Dat district is zowat de vergeten vijfde 'borough' van New York. Het kreeg vorig jaar zware klappen van superstorm Sandy. Een toeristische attractie van dit formaat zou voor Staten Island een welkome prik in de arm zijn. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners