Nepal: 4.310 doden, 8 miljoen mensen getroffen

28/04/15 om 04:43 - Bijgewerkt om 08:22

De balans van de aardbeving in Nepal blijft oplopen. Er zijn nu officieel 4.310 doden en 7.953 gewonden. Acht miljoen mensen zijn getroffen. De regering heeft drie dagen van nationale rouw uitgeroepen.

Nepal: 4.310 doden, 8 miljoen mensen getroffen

Een vrouw in Bhaktapur, Nepal © REUTERS

Er zijn nu officieel 4.310 doden en 7.953 gewonden. Dat heeft Laxmi Prasad Dhakal, de woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt. Ook in de buurlanden zijn er zo'n honderd mensen overleden.

De reddingsdiensten in Nepal vrezen dat het dodental nog verder zal oplopen. Nu pas proberen hulpdiensten de afgelegen dorpen in de buurt van het epicentrum te bereiken.

Voedselhulp

Acht miljoen mensen zijn getroffen door de zware aardbeving in Nepal. Dat melden de Verenigde Naties. Het land telt 28 miljoen inwoners.

Ongeveer 1,4 miljoen mensen hebben voedselhulp nodig, maar veel mensen zitten eveneens zonder drinkbaar water en een dak boven hun hoofd. Door de ramp raakten ook bijna 8.000 mensen gewond.

Nationale rouw

De regering in Nepal heeft drie dagen van nationale rouw uitgeroepen. Het land gaat, nog volgens de regering, door een 'zeer moeilijke periode' omdat ze over weinig middelen beschikken. 'We waren niet voorbereid op een ramp van deze orde', zei vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Dam Dev Gautman. 'We hebben niet voldoende voorraden en we zullen meer tijd nodig hebben om iedereen te voorzien.' (Belga/RR/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners